Tuesday, March 21, 2023

JELAJAH ILMU DITERUSKAN

 


Bermula di sini jelajah ilmu Bacalah Anakku.

‘Bismillahirrahmanirrahim.

“ Menurut Islam, ilmu pengetahuan adalah ukur tara yang jelas bagi membezakan antara seseorang dengan yang lain”.

Tahniah diucapkan kepada  ibu bapa yang hadir pada sesi kedua “Program Keibubapaan dan Kaedah Pengajaran Bacalah Anakku” yang telah berlangsung pada 18 Mac 2023 yang lepas. Seperti yang saya katakan di blog sebelum ini, program ini akan diadakan sebanyak 4 sesi. InsyaAllah sesi ketiga dan keempat kami akan adakan selepas perayaan nanti.

Sekali lagi Dewan Legacy MyBISTARI penuh dengan kehadiran ibu bapa. Kami sangat menghargai pengorbanan yang dilakukan oleh ibu bapa yang sanggup mengambil cuti demi menuntut ilmu untuk sama-sama membantu meningkat lagi prestasi anak-anak dalam bacaan.

Banyak input yang menarik tentang buku Bacalah Anakku yang akan dikupas oleh penceramah-penceramah hebat kami yang berpengalaman lebih daripada 18 tahun dalam bidang Pendidik Awal Kanak-Kanak.

Bak kata Pn Fiza “tak tahu tak apa, sebab tu kami suruh datang ke program ini”. Hihihi

Jika ibu bapa yang lain nak tahu lebih lanjut tentang input-input yang akan dikupaskan jomlah daftar ke program pada bulan Mei nanti. Masih belum terlambat untuk join program ini yang berbaki lagi 2 sesi.

Jom daftar!!

Kehadiran ibu bapa seawal 8.00 pagi.


Jangan lupa ke kaunter pendaftaran dahulu.


Penerangan ujian penilaian prestasi di MyBISTARI.


Slot 1 perkongsian dari Cikgu Tamizi tentang perjalanan PDP anak-anak di MyBISTARI.


Fokus ke tidur tu. Hihihi


Waktu rehat digunakan ibu-ibu ke ruang pameran buku.Slot 2 Puan Norafizah memberi penerangan buku 1 hingga 5.Slot 3 Puan Suhaila memberi penerangan buku 6 hingga 8.Nama pun program bacalah mestilah perlu bawa buku Bacalah Anakku.

Puan Suhaila juga berkongsi ilmu untuk menangani anak-anak yang bermasalah.


Alhamdulillah program ini berjalan lancar, terima kasih ibu bapa yang sudi hadir ke program ini. Guru yang terbaik untuk anak-anak adalah ibu bapa mereka sendiri. Kami memohon maaf sekiranya ada kekurangan dari pihak kami. InsyaAllah kami akan perbaiki dari semasa ke semasa.

Sekian terima kasih. 🌹

~ Cikgu Azreen ~0 comments:

Post a Comment

 

MyBISTARI GROUP Published @ 2014 by Ipietoon