Tuesday, May 2, 2023

ABADIKAN KENANGAN SEM 1 2023!!

 

Bismillahirrahmanirrahim.

Gaya murid di TNPB.

“Nama cikgu siapa?”

Soalan yang kerap di tanya oleh murid apabila saya datang ke cawangan mereka. Almaklumlah, jarang-jarang berjumpa dalam sebulan mungkin 1 atau 2 kali bertandang ke cawangan untuk melihat progres murid dan mengambil video serta gambar untuk dijadikan content di dalam tiktok video.

Tetapi pada kali ini saya bertandang ke cawangan untuk menjalankan rutin tugasan setiap tahun iaitu sesi fotografi. Untuk makluman ibu bapa sesi fotografi ini diadakan 2 kali setahun iaitu pada semester 1 dan semester 2.

Sesi fotografi semester 1 ini diambil untuk data simpanan pihak tadika sahaja. Di mana gambar individu diambil dan akan dimasukkan ke dalam Asis data murid. Manakala gambar kelas diambil dan akan dimasukkan di website kami sebagai kenangan murid-murid di kelas semester 1.

Alhamdulillah sesi ini telah berjalan selama seminggu bermula 2hb sehingga 6hb April 2023 walaupun sesi fotografi pada kali ini sedikit mencabar kerana dijalankan pada bulan puasa namun dapat diselesaikan dengan baik dengan kerjasama semua guru-guru di cawangan. Terima kasih cikgu!!

Bukan mudah untuk mengambil gambar ini sebenarny, jika tiada bantuan dari para guru, Nampak je senang tetapi siapa yang pernah melaluinya je yang faham. Hihihi

Yela nak ambil pun gambar anak-anak yang berumur 5 dan 6 tahun, pastinya pelbagai gelagat dan keletah anak-anak yang kami layankan terlebih dahulu. Ada yang menangis, ada yang mata melilau tak pandang kamera, ada yang posing macam model dan macam-macam lagi. Hihihi

Sabar je la yang kami mampu. Hihihi

Baiklah sampai di sini sahaja blog pada kali ini, sebelum itu jom lihat gambar dan video gelagat          anak-anak sepanjang sesi fotografi ini diadakan.

Oh ya sebelum terlupa gambar kelas anak-anak ibu bapa boleh lihat di website kami. Jom tekan link  di sini untuk lihat gambar kelas anak-anak untuk semester 1.

Guru sedang menyusun murid untuk gambar individu (TNPB)

Senyum sikit 😊 (TNPB)Okay ready 1..2..3 smile. (TIB)


Fokus pandang kamera. (TIB)

Meh sini cikgu pakaikan lipstik. (TM)

Kaki rapatkan ya sayang. (TM)

Okay awak duduk sini ya. (TIPB)

Diri tegak-tegak ya sayang pandang kamera. (TIPB)

Eh awak pandang kamera la. (TKM)


Kemaskan tudung dulu. Sabar ya kawan-kawan lelaki menunggu perempuan berisap.( TKM)


Beratur dulu ya kawan-kawan. (TS1)

Diri tegak, kaki rapat, pandang kamera senyum. (TS1)

Eh mata pandang mana tu. (TIMB)

Dongak sikit kepalanya tu. (TIMB)

Betulkan tudung dulu ya. Baruah cantik. (TS2)

Eh awak sinilah duduk sebelah saya. (TS2)Apa tunggu lagi....Jom support kami dengan like, comment and share. Insyaallah kita jumpa lagi nanti.

~Cikgu Azreen~

0 comments:

Post a Comment

 

MyBISTARI GROUP Published @ 2014 by Ipietoon