Tuesday, March 2, 2021

SESI BARU, SEKOLAH BARU!

 Bismillahirrahmanirrahim.

Jom pergi sekolah! (TM)


Selamat memulakan alam persekolahan yang baru!!! Akhirnya, sesi persekolahan bersemuka bagi 2021 dimulakan semalam. Pastinya ramai para ibu bapa dan penjaga yang menarik nafas lega walaupun masih ada perasaan risau dengan keadaan sekarang ini. Jawatan guru bidan terjun sudah mula ditarik sedikit demi sedikit dari para ibu bapa. Jangan rindu pula ya, situasi mengajar anak-anak menyiapkan tugasan yang diberi oleh guru. Kami yang bekerja juga walaupun tidak berada di rumah, tetap juga mendapat tempias PDPR ni. Whatsapp dan panggilan telefon bertanyakan permasalahan kerja sekolah.

“Apa eh tu nombor perdana?”

“Ayat gramatis tu, tengok grammar ke?”

“Ni soalan nak punctuation marks, tapi huruf besar pun tulis huruf kecil. Termasuk juga ke huruf besar tu dalam punctuation marks?”

Dan bermacam lagi soalan yang membuatkan kita semua kembali belajar untuk mengajar anak-anak.

Sehari sebelum sesi persekolahan dimulakan, ketika saya keluar untuk mencari barang dapur, meriah kedai-kedai pakaian dan juga kedai gunting rambut, persiapan akhir untuk anak-anak bersekolah rasanya. Diharap para ibu bapa yang membawa anak-anak mencari persiapan persekolahan patuh pada SOP yang telah ditetapkan ya, kita masih di zon merah.

Terima kasih kami ucapkan kepada para ibu bapa yang sudi berkongsi gambar anak-anak yang sudah ke tahun 1. Segak dan comel semuanya. Tersengih-sengih kami melihat gambar yang dikongsi. Terus teringat pertama kali berjumpa dengan mereka, dua tahun yang lepas. Semoga segala ilmu, secara langsung atau tidak langsung yang mereka perolehi sepanjang dua tahun bersama kami dapat dimanfaatkan sebaiknya dan dapat keberkatan dariNya.

 Kami kongsikan kecomelan mereka di sini untuk tatapan bersama.

Kakak-kakak TKM


Abang-abang TKM


Naik darjah 1 (TM)


Kami dah mula sekolah! (TS2)

Comel semuanya. (TIB)

Belajar rajin-rajin tau. (TIB)

Semangat semua nak ke sekolah baru. (TIPB)

Handsomenya semua ni. (TIPB)

Jom semua, kami tunggu di sekolah. (TMPB)

Doakan kami berjaya dunia akhirat. (TS1)

Semoga semua anak didik dan juga bekas anak didik kami sentiasa di dalam rahmatNya, dipermudahkan untuk mendapat ilmu pengetahuan, dan menjadi anak yang soleh dan solehah. SOP tetap dijaga ya! Cikgu sayang semuanya!

~Cikgu Norifah~0 comments:

Post a Comment

 

MyBISTARI GROUP Published @ 2014 by Ipietoon